Resum de la reunió Xavier Trias - Persianes Lliures

-9 de desembre de 2010 - Kimera, Gràcia- Barcelona -


En Xavier Trias es va mostrar preocupat per la imatge de deixadesa que els tags donen a les ciutat, però en canvi va mostrar força interès en potenciar el grafit més artístic. En aquesta línia de potenciar l’art urbà, va estar d’acord en habilitar espais per a la creativitat.

En el cas de les persianes es va desmarcar dels criteris d’uniformitat dels actuals tècnics de paisatge urbà de L’Ajuntament de Barcelona, que vetllen per unes persianes verges. En Xavier Trias ens va explicar que troba horrible la grisor de les persianes de la ciutat, i que no té cap inconvenient en que aquestes es pintin si el comerciant ho vol.


Pel que fa als murs, va emplaçar la plataforma a demanar els espais que ens interessin. Així, doncs, animem a tots els membres a fer propostes, per tal de que en una propera reunió es puguin exposar les nostres demandes. Com vam parlar, aquests espais hauran de ser consensuats amb el barri i els seus veïns. Això vol dir que algun tècnic municipal, juntament amb membres voluntaris de la plataforma, hauran de fer pedagogia prèvia a l’actuació, amb el districte i els veïns informant de la decisió de pintar en el seu barri. Així mateix es demanarà un respecte absolut per l’entorn, i ens va anunciar que l’Ajuntament vigilarà més en les zones properes al lloc cedit, per tal de que no apareguin tags. Argumenta que no seguiran amb la política de prohibicionisme exagerat de l’actual govern municipal, i que tot i que són conscients de que no eliminaran les pintades més invasives, tenen intenció de potenciar col·lectius amb discursos positius, encaminats a potenciar la vessant més artística de l'art urbà.

Va estar d’acord en la renovació constant de murs i persianes, per tal de que tots tinguem oportunitat de pintar amb freqüència. I també, vam comentar que seria interessant poder fer tallers d'art urbà (a escoles o centres socials)per tal de potenciar la creativitat en el nostre art urbà.

Finalment anunciar que des de la Plataforma veiem amb esperança aquesta nova visió del paisatge urbà, i que seguirem treballant per si finalment aquesta arriba a l’Alcaldia, puguem engegar immediatament el nostre projecte també a Barcelona ciutat d'origen de la plataforma.

Assistents:
Coordinador de Persianes lliures:
Marc Garcia Sanchez
Sociòleg:
Roger Pous Miralles
Escriptors:
Ferran M.
Joan A.
Jaime F.
Albert .P
Carles
Cristian